مدیران امروزی باید ابعاد اجتماعی و عمومی حرفه خود را شناخته و آثار سازمان خود بر محیط اجتماعی آگاه باشند.مدیران باید از جزء نگری و شیفتگی صرف له اهداف سازمانی خود دست بردارند. ایجاد باور و اعتقاد به مسئولیت های اجتماعی در سازمان ها، سنگ بنای مدیریت مسائل عمومی محسوب می شود. امروزه مدیریت دولتی را مدیریت مسائل عمومی برای ارتقای منفعت عامه می دانند.
بعد از حاکمیت کارایی، قانون، ارزش های سیاسی و ارزش های حرفه ای در پارادایم های مدیریت دولتی، اکنون زمینه حاکمیت ارزش های اخلاقی به عنوان پارادایمی جدید نمایان شده است. اندیشه مدیریت مسائل عمومی، زبان دولت در جامعه پیچیده است و به عبارتی، به عنوان قرائتی نوین، از نقش دولت در جامعه تلقی می گردد.
در دهه 1980 و اوایل دهه 1990 در پاسخ به نارسایی های مدل کلاسیک یک رویکرد نوین مدیریتی در بخش دولتی ظهور کرد. این رویکرد ممکن است برخی از مشکلات و مسائل مدلی پیشین را از میان بردارد، لیکن متضمن تغییرات شگرفی در نحوه اداره بخش دولتی است. رویکرد مدیریتی، معانی بسیاری دارد: «مدیریت گرایی» (پولیت، 1990)، «مدیریت دولتی نوین» (هود، 1991)، «اداره امور دولتی بر اساس بازار» (لن ورزنبلوم، 1992) و یا «دولت کارآفرین» (آزبورن وگیبلر، 1992). نامهای گوناگون برای مدیریت دولتی نوین، نشانگر دیدگاه های مختلف درباره رویدادهای کنونی است.
خدمات عمومی نوین و ارزش ها:
در نظریه خدمات عمومی نوین به انسان به خاطر انسان بودن آن توجه می شود و عواملی مانند درستکاری، اعتماد، احساس تعلق، توجه به دیگران،خدمت و شهروندی تاکید می شود. در این رویکرد مانند اداره دولتی نوین، کارایی اصلی ترین معیار و ارزش مورد تاکید نیست، بلکه ارزش هایی مانند انصاف و برابری، عدالت، پاسخگویی، اخلاق، توانمندسازی و تعهد مورد توجه قرار می گیرند.
خدمات عمومی نوین و پاسخگویی:
طبق نظریه پاسخگویی، هر کس که به نام شخص یا گروهی عملی را انجام دهد میبایست به همان شخص یا گروه نیز گزارش بدهد و یا به نوعی در برابر آنها مسئول باشد به عبارت دیگر درچارچوب رابطه اصیل وکیل وظائف مربوطه را به نام اصیل انجام دهد و چگونگی انجام آن را گزارش دهد.
هر دولتی نیازمند یک سیستم پاسخگویی است، تا به طریقی عمل کند که مورد تاکید جامعه باشد. پاسخگویی مبنای هرجامعهای است که ادعا میکند دموکراتیک است. سازمانهای دولتی به وسیلهی مردم و برای مردم ایجاد میشوند و میبایست در برابر آنها پاسخگو باشند. رابطه بین شهروندان و دولت را میتوان به رابطهی اصیل ـ وکیل تشبیه کرد: زیرا در حقیقت، شهروندان موافقت کردهاند که دیگری ادارهی جامعه را به نام آنها برعهده بگیرد؛ ولی باید اطمینان حاصل کنند که علایق آنها مورد توجه قرار گرفته است.
در نظریه خدمات عمومی نوین مدیران دولتی در برابر مجموعهای از نهادها و استانداردها مسئولاند و باید به آنها پاسخگو باشند. این نهادها در سراسر حکومت گستردهاند از جمله آنها میتوان به قانون اساسی، ادارات و سازمانهای دولتی، منافع عمومی و از همه مهمتر شهروندان اشاره کرد.
خدمات عمومی نوین و دموکراسی:
راه نجات، توسعهی تعهدی عمومی است که بر اساس آن همه شهروندان بتوانند و مجبور باشند که در امور اجتماعی شرکت کنند؛ بدین ترتیب نوعی بنگاه جمعی شکل میگیرد. این بنگاه جمعی که (معمولا معطوف به مصلحت عامه تلقی میشود) نه حاصل جمع منافع خصوصی است ونه حتی حاصل کنار هم قرار دادن روشنفکر مآبانه منافع شخصی. در واقع این ایده در ورای سیاستهای مبتنی بر منافع شخصی افراد مطرح میشود.
مبنای نظری و هنجاری اداره امور عمومی نوین چه میتواند باشد؟
نخست آن که اداره امور عمومی نوین باید این ایده را که مدیران عاری از ارزشاند یا این که نظریههای اداری، مدلهای عاری از ارزشاند را رد کند.
دوم این که باید بداند و تأیید کند که ارزشها در تعارضاند، کدامیک باید بر موقعیت اداری و سیاسی حاضر تسلط یابند؟ مهمتر اینکه، چه تعدیلها یا اصلاحهای سیاسی یا اداری ما را قادر به تحقق این ارزشها خواهد کرد؟
نتیجه گیری بحث:
به طور خلاصه، نهضت اداره امور عمومی جدید سازمان های دولتی را به کاهش زجرها و دردهای اقتصادی، اجتماعی و روانی و ارتقای فرصت های زندگی برای افراد درون و برون سازمان فرا خواند (ملزم کرد). برای تحقق این اهداف آن ها تعهد اداره امور عمومی وبری به حرفه گرایی، سلسله مراتبی و مدیریت بی طرف نسبت به ارزش ها را به چالش کشیدند. بنابراین برای ایجاد نوعی تعهد هنجاری به ارزش های دموکراتیک، مدعی بودند که دوگانگی ها نظیر سیاست اداره و واقعیت ارزش صرفاً افسانه اند؛ زیرا اداره به عنوان موجودی انسانی، نمی تواند عاری از ارزش باشد و مدیران باید خط مشی ها را بسازند. افزون بر این، آن ها استدلال می کردند که انتخاب کارایی به عنوان یک ارزش مانع توجه به دیگر ارزش ها نظیر عدالت و مشارکت می شود. درنهایت، آن ها از مشارکت بیشتر ارباب رجوع در عملیات سازمان دولتی و همین طور کارکنان سازمان در تصمیم گیری حمایت می کردند.
با ما در تماس باشید
سلام وقتتون بخبر
من میخوام یه ارایه در مورد اداره امور عمومی نوین داشته باشم میشه لطفا منو راهنمایی کنید ممنون
سلام لطفا به ایتای ۹۳۰۳۲۶۹۲۳۳پیام دهید