عوامل كليدي موفقيت درجانشین‌پروری

عوامل کلیدی موفقیت در جانشین پروری

1.توانمندسازی کارکنان یک فرآیند مستمر است که از طریق آن، می­ توان فرهنگی غنی را توسعه داد که در آن آرمان‌ها، اهداف، مرزهای تصمیم‌گیری و نتایج تأثیرات و تلاش های افراد در کل سازمان به اشتراک گذاشته می‌شود.

سه پیش ­فرض اساسی که در فرآیند ایجاد جانشین‌پروری اثرگذار بوده و لازم است که روابط دوسویه قوی بین آن­ها برقرار باشد، عبارتند از:

1) تعهد مدیریت عالی سازمان: ایجاد و پیاده­ سازی جانشین‌پروری، فقط هنگامی به­ صورت یکی از اجزای اصلی فرهنگ سازمانی درمی­آید که اعضای ارشد و مدیریت عالی سازمان، شخصاً نسبت به ایجاد و اداره جانشین‌پروری متعهد باشند. یعنی مدیریت سازمان به­ گونه ­ای عمل کند که رفتارش با تعهدش هم­ جهت باشد.

2) ایجاد فرهنگ غالب: این پیش ­فرض اشاره به این مهم دارد که در طراحی جانشین‌پروری، جانشین‌پروری باید به ­صورت یک فرهنگ غالب، حاکم و فراگیر برای همه کارکنان سازمان نهادینه شود.

3) آموزش و توانمندسازی کارکنان: توانمندسازی کارکنان یک فرآیند مستمر است که از طریق آن، می­ توان فرهنگی غنی را توسعه داد که در آن آرمان‌ها، اهداف، مرزهای تصمیم‌گیری و نتایج تأثیرات و تلاش های افراد در کل سازمان به اشتراک گذاشته می‌شود.

2.مسؤولیت ­پذیر نمودن مدیریت ارشد در شروع کار: برای مثال از مدیران ارشد پرسیده شود که برای موفق شدن سازمان جانشین‌پرور چه کارهایی انجام خواهند داد؟ و اگر در این مرحله با تیم ارشدشان توافق نظرهایی دارند، چگونه آن‌ها را راهنمایی می­ کنند؟

3.تمرکز روی گروه‌های تعریف شده: در این­جا منظور گروه‌های کاری هستند که روی مسأله­ های خاص کار می‌کنند. این­گونه فعالیت ­ها باعث رشد استعدادها در میان کارکنان می­شود. شناسایی پست‌های کلیدی در این طرح ­ها کار بسیار مهمی است.

4.شروع کار با گروه‌های کوچک: در این حالت، مدیران، با توانایی و ظرفیت کارکنان آشنا می­شوند و به نتایج حقیقی دست می­ یابند که از رهگذر آن، می­ توانند افراد مستعد و شایسته را شناسایی نموده و در مرحله بعدی با گروه بزرگ­تری طرح را دنبال کنند. سازمان‌های کوچک به ­آسانی می­ توانند تمام پرسنل خود را در عملیات اجرایی این فرآیندها به­ کار برند.

5.طراحی مسیر کسب اطلاعات: اطلاعات مربوط به استعدادیابی و شایسته ­گزینی از فرآیند‌های منابع انسانی کلیدی حاصل می­ شوند. این اطلاعات باعث موفقیت سازمان در تحقق اهداف و طراحی روندهای کاری می­ شود. سازمان­ ها با به­کار بردن این اطلاعات، هم در عرصه فعالیت­های جاری و هم در عرصه پیشرفت و توسعه عملیاتی به نتایج مهمی خواهند رسید.

6.پرهیز از افراط در ارزشیابی­ ها: زیاده ­روی نکردن در اعمال ارزشیابی­ ها و به­ جای آن ارائه پیشنهادهای روشن از سوی مدیران درباره این­که از افراد چه توقّعاتی دارند؟ و چگونه افراد می ­توانند به موفقیت دست یابند؟ می­ تواند فرآیند پرورش جانشینان را تسریع و تسهیل نماید.

7.مدیریت مشارکتی: استفاده از سبک مدیریت مشارکتی برای موفقیت سازمان جانشین­ پرور یک ضرورت است. برای این کار بایستی با مدیران و رهبران موفق در عرصه استعدادیابی، شایسته ­گزینی و جانشین­پروری تبادل نظر نمود و از این طریق متوجه نیازهای مختلف سازمان گردید. اگر مدیران اجرایی با تیم ­های اجرایی خود اتفاق­ نظر داشته باشند و از مشارکت آن­ها در اجرای فرآیند جانشین ­پروری بهره­ مند گردند، شانس موفقیت آتی سازمان بسیار زیاد خواهد شد.

8.شفاف­ سازی و اطلاع ­رسانی مناسب: سخنرانی­ های توجیهی، جلسات هم ­اندیشی، استفاده از تابلوها یا سایت­ های اطلاع ­رسانی، انجام مکاتبات اداری میان مدیران منابع انسانی و مدیران بخش­ های دیگر و غیره به­ منظور تبیین و توضیح میزان موفقیت اجرای فرآیند­ جانشین ­پروری در سازمان برای تمامی کارکنان و نیز انگیزه دادن به افراد از این طریق که تک­تک آن­ها به نوعی در موفقیت­ های حاصل از جانشین ­پروری سهیم بوده ­اند، از عوامل کلیدی موفقیت سازمان جانشین ­پرور است.

9.پیشرفت‌های کاری دنباله دار: برای مدیران منابع انسانی: برای طراحی موفق سازمان جانشین‌پرور نیاز به تسهیلات و تمهیداتی است که انگیزه بلندمدتی را در میان پرسنل و به­ ویژه مدیران منابع انسانی فراهم سازد. در واقع مدیران منابع انسانی، افرادی هستند که به کار ارزش و اعتبار می ­دهند و لازم است پیشرفت­ های کاری دنباله­ داری را برای آن­ها ترسیم نمود.

 

 

آکادمی تحلیل دکتر طالعی فر ارائه دهنده خدمات تحلیلی (مشاوره، پژوهش و پیاده سازی) زیر:

خدمات تحلیلی کمی (تحلیل های آماری،پویایی سیستم،داده کاوی،عارضه یابی،تحقیق در عملیات، تئوری تصمیم گیری،مدلسازی معادلات ساختاری، آینده نگاری و سناریونویسی…)

خدمات تحلیلی کیفی (تحلیل گراندد تئوری، تحلیل تم، تحلیل محتوا، مرور سیستماتیک، پدیدار شناسی و…)

 

 

 

بیشتر بخوانید

جزوه آموزشی آمار و کاربرد آن در مدیریت جلد اول دکتر عادل آذر

پاورپوینت آموزشی مدیریت رفتار سازمانی پیشرفته

پاورپوینت آموزشی آمار و کاربرد آن در مدیریت جلد 1

پاورپوینت آموزشی استراتژی تولید

پاورپوینت آموزشی روش تحقیق پیشرفته

پاورپوینت آموزشی مدیریت حقوق و دستمزد

پاورپوینت آموزشی ارتباطات سازمانی

پاورپوینت آموزشی چابکی سازمان و سازمان های چابک

پاورپوینت آموزشی مبانی فرهنگ سازمانی

پاورپوینت آموزشی سیستم های اطلاعات مدیریت

پاورپوینت آموزشی آموزش تربيت ارزياب برطبق EFQM

پاورپوینت آموزشی ائتلاف های استراتژیک

 

 

 

با ما در تماس باشید

آکادمی تحلیل دکتر طالعی فر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *