متغيرهاي خارجي متغيرهايي هستند كه در محدوده خارج از سازمان و با اعمال كنترل كمتر از سوي مديران همراه ميباشند. شناسايي روابط بين اين متغيرها براي مديران نيروي انساني از اهميت بسزايي برخوردار است.
1-مقررات و قوانين حكومت
حكومتها مهمترين نقش را در مديريت منابع انساني و به تبع آن در برنامهريزي نيروي انساني ايفا ميكنند، زيرا آنها با تنظيم قوانين و مقررات در برنامههاي انساني سازمان تأثير مستقيم ميگذارند. براي مثال تنظيم و تصويب و ابلاغ قوانيني مانند قانون نظام هماهنگ پرداخت،قانون كار، قانون حمايت اجتماعي و… همچنين تصميمات قضايي در تنظيم دعاوي اداري و محاكم كارگري چارچوب مناسبي را به برنامه ريزان ارائه ميدهند.
2-ملاحظات فرهنگي
بي توجهي تصميم گيرندگان و مديران سازمان ها به آداب و رسوم . زبان، اعتقادات مذهبي، هنجارها، ارزش ها،ادراك ها، نگرش ها، باورها، داستان هاي عاميانه، ضرب المثلها و اصطلاحات محاورهاي مردم كه اغلب معرف فرهنگ جامعه است، بر عرضه كالا و خدمات و عملكرد آن مؤسسات مانند ميزان فروش و استقبال يا عدم استقبال مشتريان تأثير خواهد گذارد.
3-رقبا
lعلاوه بر بررسي اوليه عرضه و تقاضاي كار و به غير از موارد انحصاري توليد كالا و خدمات. معمولاً مؤسسات مشابه كه كالا و خدمات مشابه ارائه ميدهند، ممكن است به جذب نيروي انساني لايق و كار آزموده ما تمايل نشان دهند.
4-مشتريان
lستفاده كنندگان از خدمات و كالاهاي مؤسسات و آرمان ها را بايد به عنوان متغيري مؤثر از محيط خارجي در نظر گرفت، زيرا استقبال از كالا و خدمات مؤسسه از سوي مصرف كنندگان موجب بقاء و رشد شركت خواهد شد. ضمن آن كه توان مالي سازمان را نيز تقويت كرده و هزينه سرمايهاي را كاهش ميدهد و در نتيجه افزايش سود امكان پرداخت مناسب تر به نيروي انساني را فراهم آورد .
5-نيروي انساني
شناخت ساختار جمعيتي هر جامعه عرضه جاري نيروي كار را در داخل سازمان تحت تأثير قرار ميدهد. تحقيقات نشان ميدهد كه اگر انتظارات با جابجايي همراه باشد. تحصيلات و جنس تغيير ميكند. بنابراين همان طور كه نسبت كاركنان در هر يك از اين گروهها تغيير ميكند، برنامهريزي نيروي انساني در دوران خدمت افراد نيز ممكن است در رابطه با وظايف و موضوعاتي كه افراد در طي كار خود با اين مواجه ميشوند . متفاوت باشد. نسبتهايي كه در بحث جمعيت شناسي تصوير مناسب تري را جهت برنامهريزي اداره انساني ارائه خواهند دارد، عبارتند از : نرخ رشد جمعيت،تركيب جمعيت.
6-فنآوري
در مديريت مؤثر نيروي انساني به كارگيري اثر بخش دستاوردهاي علمي و فني نقش تعيين كننده دارد؛ ازاين رو مديران قبل از عرضه فنآوري جديد بايد تأثير رواني آن را بر نيروي انساني و مقاومت احتمالي آنها سنجيده باشند.
آکادمی تحلیل دکتر طالعی فر ارائه دهنده خدمات تحلیلی (مشاوره، پژوهش و پیاده سازی) زیر:
خدمات تحلیلی کیفی (تحلیل گراندد تئوری، تحلیل تم، تحلیل محتوا، مرور سیستماتیک، پدیدار شناسی و…)
بیشتر بخوانید
جزوه آموزشی آمار و کاربرد آن در مدیریت جلد اول دکتر عادل آذر
پاورپوینت آموزشی مدیریت رفتار سازمانی پیشرفته
پاورپوینت آموزشی آمار و کاربرد آن در مدیریت جلد 1
پاورپوینت آموزشی استراتژی تولید
پاورپوینت آموزشی روش تحقیق پیشرفته
پاورپوینت آموزشی مدیریت حقوق و دستمزد
پاورپوینت آموزشی ارتباطات سازمانی
پاورپوینت آموزشی چابکی سازمان و سازمان های چابک
پاورپوینت آموزشی مبانی فرهنگ سازمانی
پاورپوینت آموزشی سیستم های اطلاعات مدیریت
پاورپوینت آموزشی آموزش تربيت ارزياب برطبق EFQM
پاورپوینت آموزشی ائتلاف های استراتژیک
با ما در تماس باشید
مرسی دارید
قدری گنگ و مبهم نبود بنظرتان؟
کم بودش ولی بازم دستتان درد نکنه
محبت کردید بابت محتوای قرارداد شده در سایت جهت استفاده همگان خدا نگهدارتان باشد
لایککککککککککک