سه نکته کلیدی مرتبط با توزیع نرمال و تشخیص نرمالیته بودن توزیع

نکات کلیدی درباره توزیع نرمال

در خصوص تشخیص نرمالیته بودن توزیع داده ها 3 نکته کلیدی به شرح زیر برای استفاده محققان گرامی ارائه می شود:

 

نکته 1: گارسون (2003 به نقل از کلاین،2005) معتقد است چولگی و کشیدگی باید بین 2 +و 2 -باشد تا داده ها در سطح خطای 5 درصد به صورت نرمال توزیع شوند. برخی دیگر نیز این محدوده را بین 3 +و 3 -در نظر می گیرند (کلاین،2005).

نکته 2: راه دیگر بررسی نرمال بودن داده، استفاده از آزمون‌های فرض مانند آزمون‌های نکویی برازش(Goodness of fit) و نرمالیتی تست‌ها است. اما باید دقت داشته باشید که این آزمون‌های فرض صرفا فرض صفر پیروی داده از توزیع نرمال را علیه فرض جایگزین نرمال نبودن بررسی می‌کنند و در تصمیم‌گیری این موضوع که آیا باید از روندهای آماری مبنی بر توزیع نرمال استفاده نمود یا نه ارزش خاصی ندارند.

نکته 3: در حالت کلی اگر تعداد داده‌ها به اندازه کافی زیاد باشد (بیشتر از ۳۰ یا ۴۰ مشاهده)، تخطی از فرض نرمال بودن مشکل آنچنانی در محاسبات ایجاد نمی‌کند و در صورتی که داده متشکل از صدها مشاهده است توزیع داده آنقدرها مهم نیست.(به دلیل قضیه حد مرکزی).

 

منبع

Kline, RB (2005). Principles and Practice of Structural Equation Modeling . New York: Guilford. 366 pp., $40.50 paperback, ISBN 978-1-57230-690-5

 

 

همچنین علاقمندان به دریافت پاورپوینت جامع و کامل آمار و کاربرد آن در مدیریت جلد 1 دکتر عادل آذر و منصور مومنی، اینجا را کلیک فرمایند.

 

 

بیشتر بخوانید:

پاورپوینت آموزشی مبانی بهره وری سازمانی

پاورپوینت آموزشی تحلیل رقبا

پاورپوینت آموزشی مدیریت رفتار سازمانی پیشرفته

پاورپوینت آموزشی آمار و کاربرد آن در مدیریت جلد 1

پاورپوینت آموزشی روش تحقیق پیشرفته

پاورپوینت آموزشی مدیریت حقوق و دستمزد

پاورپوینت آموزشی ارتباطات سازمانی

پاورپوینت آموزشی چابکی سازمان و سازمان های چابک

 

 

 

با ما در تماس باشید

آکادمی تحلیل دکتر طالعی فر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *