اگر با نگاهی مدبرانه تر به قضیه ظهور نگریسته شود، می توان متوجه شد که ابعاد مسأله ظهور و منجی گرایی در مقیاس جهانی است و حکومتی نیز که قرار است حضرت تشکیل دهد در گستره وسیع جهانی خواهد بود. از اینرو می طلبد ضمن برگزاری نشست ها و هم اندیشی های ملی در خصوص مساله ظهور و انتظار فرج، با بسیج امکانات و ظرفیت های موجود نسبت به افزایش و تقویت سطح کمی و کیفی کنفرانس ها و هم اندیشی های بین المللی با حضور منجی باوران و موعودگرایان از همه ادیان همت گمارد تا بتوان به یک گفتمان مشترک جهانی در جهت آماده سازی شرایط و زمینه های ظهور دست پیدا کرد.
دکترین مهدویت به عنوان نقطه مشترک ادیان توحیدی یک عامل اصلی راهبردی برای وصول به وحدت و اتحادیه کشورها و ملل است. لزوم توجه به همگرایی گفتمانی جهانی برای مقوله طهور منجی و برپایی حکومت عدل در تحولات آتی بشر، رویکردی است که بایستی ترویج داده شود تا بتوان به واسطه آن به اتحاد ملل مختلف که دلزده از دنیای مادی تبلیغ شده غربی هستند، کمک نمود. همچنین نظر به اهمّیت موضوع مصلح جهانی در میان ادیان، لازم است اندیشمندان منجی باور با تئوری پردازی و گفتمان ها، نقدها، نظرها، نكته سنجی ها و اظهارنظرهای ژرف درباره آموزه مهدويّت به قوّت عملی این موضوع بین ادیان مختلف بیافزایند.
در واقع با عنایت به این مهم که در زمینه مهدویت و ظهور منجی، همه ادیان و مکاتب بزرگ جهان درباره آخرالزمان ایده هایی مطرح کرده اند که بسیاری از آنها در اصل قضیه مشابه و نزدیک به هم است، لذا باید از این جلوههای مشترک در عرصه جهانی برای دستیابی به همگرایی و گفتمانی مشترک در سطح جهانی استفاده بهینه برد.
حل مشکل وحدت علی الخصوص در بین متفکران اسلامی یکی از معضلاتی است که در طول تاریخ مسلمانان با آن مواجه بوده اند بطوریکه امام علی (ع) در خطبه 27 نهج البلاغه می فرمایند: “شگفتا به خدا سوگند این حقیقت قلب انسان را مى میراند و غم و اندوه میآفریند که آنها در مسیر باطل خود اینچنین متحدند و شما در راه حق اینچنین پراکنده و متفرق[1]”. از اینرو در تحقق امر ظهور، ضرورت توجه ویژه به همگرایی و وحدت بین متفکران و نخبگان مسلمان و سایر ادیان منجی باور ضروری است و بایستی نسبت به تحقق آن برنامه ریزی و تلاش وافری کرد.
از طرفی کم فروغ بودن دانشمندان اسلامی در محافل آکادمیک غرب و البته سانسور آگاهانه نظریات این دانشمندان در محافل غربی، اهمیت توجه به هم اندیشی های دانشمندان منجی باور را بیش از پیش مهم و درخورتوجه کرده است. تبادل اندیشه و تعامل مستمر بین متفکرین ادیان مختلف قطعا فرصتی است طلایی برای گستراندن مقوله مهدی باوری و منجی گرایی در تمامی فرهنگ ها و سنن و ایجاد شناخت جهانی، طلب جهانی و عطش جهانی در بین مردم برای ظهور منجی. برای نمونه اربعین حسینی که با همت همگان در سال های اخیر به یک گردهمایی جهانی شناخته شده تبدیل شده است و گاها شمار عاشقان میلیونی آن تنوع ملیتی از بیش از 70 کشور را در بر می گیرد خود نمونه ای است مشخص و گویا از توان کار جمعی در سطح جهانی که قطعا باید از این فضا و فضاهای مشابه برای ترویج و تبلیغ ظهور و ایجاد باورها و زمینه های آن استفاده بهینه نمود یا باید از طریق این فضای تبادلات بین نخبگانی در بین عدالت گرایان مسیحی و غربی این امر مهم را ترویج بخشید که بدانند امام زمان (عج) با مسیحیان جنگی نخواهد داشت و این صرفا پروپاگاندای تبلیغات رسانه ای غربی است که چنین باور غلط و شومی را میان ادیان ترویج بخشیده است.
برگرفته از کتاب مهدویت از نگاهی دیگر (بازخوانی و واکاوی طرح های غرب در ستیز با مهدویت) اثر دکتر رضا طالعی فر
برای دریافت ایبوک رایگان کتاب مهدویت از نگاهی دیگر، بازخوانی طرح های غرب در ستیز با مهدویت، اینجا را کلیک فرمایید