نظر به اهمیت جایگاه علمی و پژوهشی در شناخت مبانی و آرمان های مهدوی، فرهنگ انتظار و منجی گرایی، اهمیت ورود اندیشمندان و محققان دینی و دانشگاهی دلسوز و متعهد به این مقوله بیش از گذشته احساس می شود چرا که با عنایت به هجمه سنگین علمی و رسانه ای غرب و شبهه افکنی های متعدد آنها، نیاز به متخصصانی که بتوانند با شناخت عمیق و عالمانه سره را از ناسره تشخیص داده و آنرا در سطح نخبگانی و سپس در سطح جامعه اشاعه و ترویج دهند کاملا لازم و ضروری است.
تاریخ تمدن اسلامی همواره گویای این قضیه مهم بوده است که عدم تلقی درست از مهدویت، انحرافاتی را به همراه داشته است که میطلبد عالمان دینی، قرائتی استوار از آن ارائه دهند. در این میان گسترش آینده پژوهی و آینده پژوهان در حوزه مهدوی از جمله رویکردهایی است که از نظام نخبگانی و دینی کشور انتظار می رود چرا که می توان براساس آینده پژوهی مهدوی، تمامی پدیدهها و رویدادهایی که در حول و حوش آن اتفاق میافتد را احصا کرده، جامعه آرمانی را شبیه سازی و رفتارها و رویکردهای مورد انتظار را در این جامعه را شناسایی نمود. از طرف دیگر با توجه به چنین الگوسازی و مدلسازی، می توان نقشی بنیادین در برنامهریزیها و تصمیمگیریها با محوریت آموزههای متعالی مهدوی ایفا نمود.
نخبگان دینی و دانشگاهی بایستی به این نکته مهم توجه داشته و آنرا مورد بررسی و تدقیق قرار دهند که از حیث استدلال عقلی، استدلال بر ضرورت وجود منجی در آخرالزمان مطرح است. چرا که اگر قرار باشد تارخی فعلی بشریت ادامه پیدا کند و آرمانهایی که بشر از بدو ظهور و بروزش در روی این کره خاکی که به خاطر آن خلق شده، متجلی نشود و اهدافی که به خاطر آن انبیاء به رسالت مبعوث شدند، تحقق پیدا نکند، این با حکمت و عدل الهی کاملا ناسازگار است و از اینرو زمان آخرالزمانی که منجی ظهور می کند، زمانی است که آرمانهای انبیا و اهدافی که به خاطر آن انسان خلق شده تحقق عینی می یابند.
نظر به اهمیت منجی گرایی و انتظار فرج حضرت حجت (عج) از مراکز پژوهشی و نخبگان دینی و دانشگاهی کشور این انتظار می رود که برای تحقق شرایط ظهور حضرت حجت (عج) شناسایی ویژگیهای صالحان را در اولویت کاری خود قرار دهند و نقشه راهی مشخص و مدون برای تربیت نسلی صالح از میان نوجوانان و جوانان امروزی جهت عصر ظهور طراحی و ترسیم نمایند. همچنین شناسایی و معرفی نقاط ضعف و نواقص فرقه ها، جریانات انحرافی و الگوهای غربی چون لبیرال دموکراسی که مورد حمایت جدی نظام استعماری برای ستیز با فرهنگ مهدویت و ظهور منجی هستند به سطوح مختلف جامعه به ویژه جوانان از علما و متخصصان مهدی باور انتظار می رود.
از طرف دیگر اندیشمندان کشورهای اسلامی در مقام مقابله با نظریه جهانی شدن و جهانی سازی غرب، بایستی مکررا و مستمرا بر تئوری جهانشمول مهدویت و حکومت عدل گستر آن حضرت و آموزه های متعالی ایشان در سطح جهانی و فرجام شکوهمند ترسیم شده تاریخ از منظر قرآن و ویژگی های متعالی آن همچون عدالت گستری،محوتباهی و بیداد،تکامل خرد و شکوفایی اندیشه تاکید بورزند. بطوریکه در خصوص فرجام شکوهمند آینده بشر در قرآن کریم آمده است ” وَقُلْ جَاءَ الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا” (سوره اسرا، آیه 81) (وبگو که حق آمد وباطل نابود شد که همانا باطل محو شدنی وسزاوار نابودی است) یا در جای دیگر عنوان می دارد ” وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ” (سوره انبیا، آیه 105) (و ما بعد از تورات در زبور (داود) نوشتیم که البته بندگان نیکوکار من ملک زمین را وارث و متصرف خواهند شد).
در مهدویت هویت، آینده آشکار است و عالمی و جهانی شدن و حکومت جهانی آن یک امر مسلم و قطعی است که بایستی ابعاد آن به خوبی برای اذهان تشنه عالم که امروز خسته و دلزده از تمامی تئوری ها و نظریات غربی بی فایده هستند تبیین گردد. در این خصوص لازم است که مسوولان علمی و حوزوی دین باور و مهدی باور در اقصی نقاط دنیا، برای خارج ساختن بحث مهدویت و مساله انتظار از عرصه های سنتی و وارد کردن آن به محیط های پژوهشی با استفاده از کلیه امکانات و بهره گیری از پژوهشگران و متفکران داخلی و خارجی، همتی جدی گمارده و نقشه راه مشخص و مدونی طراحی نمایند چرا که جریان و اصول مهدویت بیش از هر دکترین دیگر قله های حقوق بشر را ترسیم و نشان داده و در این مسیر پیشگام بوده است(برخلاف مکتب های پرمدعای امروزی حقوق بشر که به غلط و صرفا برای کسب منافع اربابان خود ادعا دارند که خود یگانه مدافع حقوق و آزادی بشر و مسئول رساندن او به آخرین پله های کمال هستند).
برگرفته از کتاب مهدویت از نگاهی دیگر (بازخوانی و واکاوی طرح های غرب در ستیز با مهدویت) اثر دکتر رضا طالعی فر
برای دریافت ایبوک رایگان کتاب مهدویت از نگاهی دیگر، بازخوانی طرح های غرب در ستیز با مهدویت، اینجا را کلیک فرمایید