تاملی بر مشکلات نظام مدیریت هزینه در اقتصاد کشور

رضا طالعی فر؛ یکی از زمینه های بسیار مهمی که در مباحث اقتصادی یک جامعه مطرح می‌گردد توجه به هزینه‌کردهای انجام شده در بخش‌های مختلف و مدیریت کردن آن‌هاست. به‌واقع توجه به‌نظام مدیریت هزینه، از راهبردی ترین زمینه های نیل به موفقیت مالی و عملکرد یک جامعه در فضای رقابتی عصر جهانی امروزی است. به‌واسطه مدیریت هزینه‌های بخش‌های مختلف کشور، می‌توان به انتخاب بهترین مسیر و استراتژی درآمدزایی برای کشور دست یافت آن‌هم در شرایطی که کشور بیش از گذشته به واسطه شدت تحریم‌های تحمیلی، به درست مصرف کردن منابع ارزی‌اش نیازمند است و لذا می‌بایست هزینه کردهای انجامی در دستگاه‌ها، ارگان‌ها و موسسات دولتی و غیردولتی کشور با تمرکز بر فعالیت‌های اصلی، تشخیص و حذف مواردی از هزینه که ارزش افزوده ایجاد نمی‌کنند، صورت پذیرد. ضمن آنکه کاهش هزینه‌های اضافی و در یک کلام مدیریت هزینه از اساسی ترین راه‌حل‌های مقابله با کسری بودجه و انباشت بدهی‌های دولت‌ها در جوامع مختلف است که با استمرار آن در یک بازه زمانی مشخص می‌تواند تعادل در بودجه یک کشور را به‌صورت کامل محقق سازد.

البته اینکه در این مسیر مسئولان کشور می‌بایست از چه روش و الگویی برای کاهش هزینه ها و صرفه جویی در استفاده از منابع مبادرت ورزند تا با اجرایی کردن آن بتوانند هزینه ها را کنترل و جلوی نشتی مصرف بودجه در دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف را بگیرند، خود مقوله ای حقیقتاً زمان‌بر و پیچیده است که قطعاً بررسی دقیق جزییات آن در یک بخش مختصر امکان‌پذیر نمی‌باشد.

بایستی به این نکته توجه داشت هرچند که در راستای اجرای هر پروژه و یا هر فعالیتی در کشور برنامه مدیریت هزینه منحصر بفردی نیاز است، اما می‌بایست اهداف کلی هر یک از آن‌ها در فرآیند مدیریت هزینه کلی و تحت نظارت نهادهای مربوطه مورد توجه جدی و ارزیابی مستمر قرار گیرد تا زمینه های فساد و حیف و میل منابع ارزی و ریالی کشور توسط افراد سودجو و مفعت طلب متصل به افراد ذی نفوذ از بین برود. از طرفی توجه به استقرار یک نظام مدیریت هزینه در سطح کلان، ضمن نظارت به تخصیص منابع با توجه به فعالیت ها و کارکردهای بخش‌های مختلف، حذف آن بخش از هزینه ها را که نقشی در ارتقاي عملکرد ندارند و از لحاظ اجرایی نیز غیرضروري می باشند، میسر می‌سازد. همچنین تلاش در جهت کوچک‌سازی و چابک سازی هر چه بیشتر دولت و به صحنه آوردن بخش خصوصی واقعی برای انجام خدماتی که نیاز به حضور دولت نیست می‌تواند به کاهش هر چه بیشتر هزینه‌های غیر ضرور کمک نماید. ضمناً دولت می‌تواند با انطباق هزینه ها و ارائه خدمات منطبق با سند آمایش سرزمین، سر و سامانی به مصارف و ریخت و پاش های بودجه‌ای بدون خروجی مشخص بدهد.

برگرفته از کتاب جستاری بر مبانی و الزامات جهش تولید اثر دکتر رضا طالعی فر

 

 

بسته های آموزشی پیشنهادی برای استفاده علاقمندان،دانشجویان، اساتید و پژوهشگران محترم :

بسته آموزشی مدیریت رفتار سازمانی

بسته جامع آموزشی مدیریت استراتژیک

بسته جامع آموزشی مدیریت دولتی و حکمرانی

بسته جامع آموزشی مدیریت منابع انسانی

بسته جامع آموزشی مدیریت صنعتی

بسته آموزشی مدیریت کسب و کار

 

 

 

آکادمی تحلیل دکتر طالعی فر ارائه دهنده خدمات تحلیلی (مشاوره، پژوهش و پیاده سازی) زیر:

 

 

 

بیشتر بخوانید

جزوه آموزشی آمار و کاربرد آن در مدیریت جلد اول دکتر عادل آذر

جزوه آموزشی تحلیلی بر مفاهیم ریسک و مدیریت ریسک سازمانی

جزوه آموزشی بهره وری سازمانی

جزوه آموزشی روش تحقیق پیشرفته

جزوه آموزشی مبانی مدیریت دولتی

پاورپوینت آموزشی مبانی بهره وری سازمانی

پاورپوینت آموزشی تحلیل رقبا

پاورپوینت آموزشی مدیریت رفتار سازمانی پیشرفته

پاورپوینت آموزشی آمار و کاربرد آن در مدیریت جلد 1

پاورپوینت آموزشی روش تحقیق پیشرفته

پاورپوینت آموزشی مدیریت حقوق و دستمزد

پاورپوینت آموزشی ارتباطات سازمانی

پاورپوینت آموزشی چابکی سازمان و سازمان های چابک

پاورپوینت آموزشی آموزش تربيت ارزياب برطبق EFQM

 

 

 

با ما در تماس باشید

 

2 thoughts on “تاملی بر مشکلات نظام مدیریت هزینه در اقتصاد کشور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *