دیوید آکر (1991) ابعاد چهارگانهای را برای ارزش ویژه برند در نظر گرفته است که از آنها به عنوان داراییهای اصلی برند یاد میکند. داراییهای اصلی عبارتند از:
آگاهی از برند[1]: منظور از آگاهی، میزان و قدرت حضوری است که برند در ذهن مصرفکننده دارد. روشهای مختلفی که برند آگاهی را میسنجد به یاد داشتن برند توسط مشتری را ملاک قرار میدهد. از تشخیص برند تافراخوانی ذهن برند تا بالاترین برند در ذهن و تا برند مسلط. آگاهی، احساس آشنایی با برند در مشتریان ایجاد میکند؛
وفاداری به برند[2] : وفاداری مشتریان از دیگرعامل های زیربنایی ارزش ویژه برند است. وفاداری به نام و نشان تجاری را می توان به عنوان میزانی که مشتری نسبت به یک نام و نشان تجاری نگرش مثبت دارد، میزان پایبندی او به نام و نشان تجاری مزبور و قصد ادامه خرید در آینده تعریف کرد. در حقیقت وفاداری به برند یک تعهدی برای خرید مجدد ایجاد می نماید (به نقل از گیل و همکاران،2007). دو دلیل اصلی برای اعمیت مفهوم وفاداری به برند وجود دارد. نخست اینکه، ارزش ویژه برند برای یک شرکت به طور قابل توجهی از وفاداری مشتریان به برند حاصل میشود. داشتن پایگاهی از مشتریان وفادار میتواند جریانی از فروش و سود را برای صاحب برند به همراه داشته باشد. دوم اینکه در نظر گرفتن وفاداری به عنوان یک دارایی منجر به ایجاد برنامه هایی جهت بالا بردن وفاداری خواهد شد. این خود منجر به افزایش ارزش ویژه برند میشود. وفاداری به برند نشان میدهد که مشتری برند شما را به سایر برندها ترجیح میدهد که این امر میتواند ارزش نام تجاری شرکت را ارتقا بخشد.
کیفیت ادراکشده[3]: کیفیت ادراکشده برند نوعی تداعی ذهنی از نام تجاری است که به سطح بالاتری رسیده است. این عامل، کیفیت محصولات و خدمات یک شرکت را با توجه به بازار مصرف میسنجد. آیا محصولات در لیست محصولات و خدمات گران قیمت در نظر گرفته می شوند یا ارزان قیمت؟ آیا کیفیت محصولات ثابت است و تغییری نمیکند؟ در خصوص این مفهوم یوان و همکاران(2020) بیان می دارند اگر مشتریان درک مثبتی از محصول داشته باشند و آن را با کیفیت شناسایی کنند، این امر میتواند بر ارزش ویژه برند تاثیر بگذارد. علاوه بر این، مشتریان تمایل دارند برای محصولاتی که کیفیت بیشتری دارند هزینه بیشتری پرداخت کنند.
تداعی برند[4]: ارزش ویژه برند به میزان زیادی از طریق تداعیهای ذهنی که مصرفکنندگان در ذهن خود از برند میسازند پشتیبانی میشود. تداعی برند که هویت برند را شکل میدهد به هر چیزی اطلاق میشود که به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم در ذهن مشتری با برند مرتبط است. این تداعیها به مشتریان کمک میکنند که برند شما را تشخیص دهند و آن را از سایر برندها تمایز دهند.
[1] Brand awareness
[2] Brand loyalty
[3] Perceived quality
[4] Brand association
گزیده ای از خدمات تحلیلی قابل ارائه ( کمی و کیفی) آکادمی تحلیل دکتر طالعی فر با استفاده از کادری مجرب و زبده
1.تحلیل روایی و پایایی انواع پرسشنامه های استاندارد مرتبط با موضوع درخواست دهنده
2. تحلیل های توصیفی (تهیه انواع جداول فراوانی، محاسبه انواع آماره های توصیفی پراکندگی و مرکزی، تهیه انواع نمودارهای آماری (نموداری کیفی و کمی))
3. تحلیل های استنباطی ( تحلیل واریانس، آزمون های آماری پارامتریک و ناپارامتریک، تحلیل های رگرسیون و همبستگی، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و …).
4. مدلسازی معادلات ساختاری و تحلیل مسیر
5.تحلیل های مرتبط با تکنیک های تصمیم گیری (تک یا چند معیاره)
6. تحلیل پویایی سیستم (مدلسازی، اعتبارسنجی رفتار مدل، شبیه سازی متغیرهای کلیدی مدل، سناریوسازی)
7.تحلیل گراندد تئوری (داده بنیاد)
10.پدیدار شناسی
و…..
بسته های آموزشی پیشنهادی برای استفاده علاقمندان،دانشجویان، اساتید و پژوهشگران محترم :
لیست کامل فرم های ترجمه شده مدیریت پروژه بر اساس راهنمای PMBOK
بسته جامع آموزشی مدیریت دولتی و حکمرانی
بسته جامع آموزشی مدیریت منابع انسانی
بسته جامع آموزشی مدیریت استراتژیک
بسته آموزشی مدیریت رفتار سازمانی
بیشتر بخوانید:
کلیپ آموزشی چگونگی تخصیص منابع سازمانی
کلیپ آموزشی رویکردهای نوین مدیریت منابع انسانی
کلیپ آموزشی تحلیل محیط بیرونی شرکت
جزوه آموزشی آمار و کاربرد آن در مدیریت جلد اول دکتر عادل آذر
جزوه آموزشی مدیریت رفتار سازمانی پیشرفته
جزوه آموزشی مدیریت استراتژیک پیشرفته
جزوه آموزشی مبانی مدیریت دولتی
پاورپوینت آموزشی تحلیل ذینفعان
پاورپوینت آموزشی آمار و کاربرد آن در مدیریت جلد 1
پاورپوینت آموزشی روش های تحلیل استراتژی
پاورپوینت آموزشی اصول و فنون مذاکره
پاورپوینت آموزشی مدیریت تعارض در سازمان
پاورپوینت آموزشی آموزش تربيت ارزياب برطبق EFQM
پاورپوینت آموزشی مدیریت حقوق و دستمزد
پاورپوینت آموزشی ارتباطات سازمانی
پاورپوینت آموزشی چابکی سازمان و سازمان های چابک
نمونه سوالات تستي درس مديريت اسلامي
نمونه سوالات تستي و تشريحي درس حقوق سازمان هاي بين المللي
نمونه سوالات تشريحي سيستمهاي اطلاعاتي مديريت
با ما در تماس باشید
لایککککک
لایککککک فراوون بابت مطلب
درود