فعالیتهای قابل اجرا در هر پروژه، معمولا از نظر نوع ورودی، ابزار مورد استفاده و خروجی مورد انتظار، به چند گروه تقسیمبندی میشوند. مدیریت پروژه بر اساس PMBOK، طی مراحل شروع، برنامهریزی، اجرا، نظارت و بستن انجام میگیرد:
۱.«شروع» (Initiating): فعالیتهایی مانند تعریف پروژه، سرمایهگذاری و دریافت مجوزهای لازم برای شروع به کار، در این مرحله انجام میشود. شروع پروژه، فرآیندی در سطح سازمانی (بالاتر از پروژه) است. در این مرحله، سازمان متولی، اهداف مورد نظر و پروژه مناسب برای دستیابی به آن اهداف را تعریف میکند.
۲.«برنامهریزی» (Planning): مدیر پروژه، یک برنامه مدیریت پروژه را با هدف تعیین نحوه اجرای فعالیتها، گزینههای اجرایی (پیمانکاران)، زمان مورد نیاز برای تکمیل پروژه و غیره توسعه میدهد. برنامه تدوین شده به تایید حامیان مالی میرسد یا در صورت عدم تایید، اصلاح میشود.
۳.«اجرا» (Execution): منابع انسانی پروژه، به منظور دستیابی به اهداف پروژه و اقلام قابل تحویل، فعالیتهای خود را آغاز میکنند.
۴.«نظارت و کنترل» (Monitoring & Controlling): مدیر پروژه، نحوه اجرای صحیح فعالیتها و مطابقت آنها با برنامه را مورد کنترل قرار میدهد. هر گونه انحراف از برنامه، توسط تحلیل ارزش کسب شده (EVM) بر روی زمان و هزینه شناسایی میشود. به علاوه، طرح کلی پروژه، وندور (تامینکننده خدمات/کالا) و اقلام ضروری دیگر مورد کنترل قرار میگیرد.
۵.«بستن» (Closing): در این مرحله، پروژه به طور رسمی خاتمه مییابد. تعیین جزئیات نهایی، آزادسازی وندور و فعالیتهای این چنینی در مرحله بستن پروژه به انجام میرسند.
توضیح: PMBOK یا (Project Management Body of Knowledge) را «پیکره دانش مدیریت پروژه» نامند.
برگرفته از کانال ایتای مدیریت پروژه
آکادمی تحلیل دکتر طالعی فر ارائه دهنده خدمات تحلیلی (مشاوره، پژوهش و پیاده سازی) زیر:
خدمات تحلیلی کیفی (تحلیل گراندد تئوری، تحلیل تم، تحلیل محتوا، مرور سیستماتیک، پدیدار شناسی و…)
بیشتر بخوانید
جزوه آموزشی آمار و کاربرد آن در مدیریت جلد اول دکتر عادل آذر
پاورپوینت آموزشی مدیریت رفتار سازمانی پیشرفته
پاورپوینت آموزشی آمار و کاربرد آن در مدیریت جلد 1
پاورپوینت آموزشی استراتژی تولید
پاورپوینت آموزشی روش تحقیق پیشرفته
پاورپوینت آموزشی مدیریت حقوق و دستمزد
پاورپوینت آموزشی ارتباطات سازمانی
پاورپوینت آموزشی چابکی سازمان و سازمان های چابک
پاورپوینت آموزشی مبانی فرهنگ سازمانی
پاورپوینت آموزشی سیستم های اطلاعات مدیریت
پاورپوینت آموزشی آموزش تربيت ارزياب برطبق EFQM
پاورپوینت آموزشی ائتلاف های استراتژیک
با ما در تماس باشید
عالی بود بنظرم
هی بدک نبود ولی حجمش کم بود
لایک