سنجش و تعریف منابع فناوری اطلاعات بر طبق دیدگاه مائو و همکاران (2016)

 مائو و همکاران (2016) یک سازه 3 بعدی را مطرح می سازند که شامل بعد زیرساختی فناوری اطلاعات(ITI) ، بعد منابع انسانی فناوری اطلاعات (ITH) ، بعد ارتباطی فناوری اطلاعات(ITR) است. بر مبنای تعریف ارایه شده از سوی محققان مزبور:

1.بعد زیرساختی فناوری اطلاعات شالوده فناوری یک سازمان برای اطمینان از دقت، به موقع بودن و جامع بودن اطلاعات برای ارتباطات موثرتر. در این خصوص عنوان می شود که زیرساخت فناوري اطلاعات با ایجاد مبانی تسهیم اطلاعات، عملیاتی کردن فعالیت ها و منابع اصلی کسب و کار، تاثیر اساسی در دستیابی به مزیت رقابتی دارد. در تعریف دیگر عنوان شده است که زیرساخت فناوري اطلاعات به عنوان اندازه اي در نظر گرفته می شود که داده ها و کاربردهاي آن از طریق شبکه هاي ارتباطی تسهیم و براي کاربرد سازمانی قابل دستیابی می باشد. هدف اصلی از زیرساخت فناوري اطلاعات ارائه و تسهیم اطلاعات صحیح و سریع در سازمان جهت پاسخ به چالش هاي پویاي بازار است.

2.بعد منابع انسانی فناوری اطلاعات مرتبط با مهارت های فنی نیروی انسانی سازمان در ارتباط با فناوری اطلاعات است. دو نوع مهارت فنی و مهارت مدیریتی از جمله ابعاد مهم منابع انسانی فناوري اطلاعات است. مهارت هاي فنی شامل برنامه‌ریزي، طراحی و تسهیل سیستمها، و شایستگی در تکنولوژی هاي نوظهور است. مهارت هاي مدیریتی شامل مدیریت اثر بخش فعالیتهاي سیستم اطلاعات، هماهنگی و تعامل با استفاده کنندگان، مدیریت پروژه و مهارت هاي رهبري است.

3.بعد ارتباطی فناوری اطلاعات به ارتباط بین فناوری اطلاعات و واحدهای تجاری که نوعا نشان دهنده سطح اعتماد و میزان تمایل برای به اشتراک گذاری ریسک و مسوولیت پذیری است، اشاره دارد. آن ها بیان می دارند که افراد ستادي فناوري اطلاعات و مشتریان لزوما داراي ارتباطات و تعاملات متعدد هستند و باید بین آن ها اطلاعات تبادل شده و روابط بین آن ها هماهنگ شده و تسهیم اطلاعات در سرتاسر سلسله مراتب سازمانی اتفاق بیفتد تا منجر به برنامه ریزي موثر و توسعه کاربردهاي جدید و بکارگیري تکنولوژي اطلاعات بروز شود.

منبع

Mao, H., Liu, S., Zhang, J., & Deng, Z. (2016). Information technology resource, knowledge management capability, and competitive advantage: The moderating role of resource commitment. International Journal of Information Management, 36(6), 1062-1074.

 

با ما در تماس باشید

آکادمی تحلیل دکتر طالعی فر

2 thoughts on “سنجش و تعریف منابع فناوری اطلاعات بر طبق دیدگاه مائو و همکاران (2016)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *