تحلیل گراندد تئوری (تحلیل داده بنیاد)
تحلیل گراندد تئوری (تحلیل داده بنیاد)
نظریه داده بنیاد یا گراندد تئوری با طرح پرسش یا پرسشهای پژوهشی شروع و با جمعآوری دادهها از راه مصاحبه عمیق و مشاهده تأملی در طول زمان شکل گرفته و با تحلیل نظاممند و مداوم آن ادامه مییابد و در نهایت به تولید دانش ختم میشود و با ارائه نظریه به ثبات میرسد. در روش داده بنیاد، به جای استفاده از داده ها برای آزمون فرضیه، از داده ها برای ایجاد مفاهیم استفاده می شود. این روش، که یکی از انواع روشهای پژوهش کیفی است و در تحلیل دادهها با رهیافت تحلیل مقایسهای مداوم، در چارچوب سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری، و کدگذاری انتخابی به انجام میرسد. مدل مرسوم و متداول روش داده بنیاد مبتنی بر مدل اسـتراوس و کـوربین است که دارای روش سیستماتیک و سه مرحلۀ اصلی کدگذاري باز، کدگذاري محوري و کدگذاري انتخابی است:

گام اول
کدگذاری باز مراحلی چون تحلیل و کدگذاری،کشف طبقه ها،توصیف طبقه ها با توجه به خصوصیات آنها،جدول کدگذاری باز را شامل می شود.

گام دوم
کدگذاری محوری خود مشتمل بر شرایط علی (مجموعه اي از طبقه هـا و ویژگی هایشان است که مقوله اصلی را تحت تأثیر قرار می دهند)، راهبردها (بیـانگر رفتارهـا و تعاملات هدفداري هستند که تحت تـأثیر شـرایط مداخله گر و بستر حاکم حاصل می شوند)، بستر حاکم (به شرایط خاصی که بر راهبردها تأثیر می گذارند بستر گفته می شود)، شرایط مداخله گر (شرایطی هستند که راهبردها از آنها متأثر می شوند. این شرایط را مجموعـه اي از متغیرهـاي میانجی و واسط تشکیل می دهند)، پیامدها (برخی از طبقه ها بیانگر نتایج و پیامدهایی هستند که در اثر اتخاذ راهبردها به وجود مـی آینـد).

گام سوم
کدگذاری انتخابی (گزینشی): روند انتخاب مقوله اصلی به طور مـنظم و سیسـتماتیک آن بـا سایر مقوله ها، اعتبار بخشیدن به روابط و پرکردن جاهاي خالی با مقولاتی که نیاز به اصلاح و گسترش دارند.
نظر به اهمیت بکارگیری رویکرد تحلیلی داده بنیاد در بخش کیفی رساله های دکتری و پایان نامه های کارشناسی ارشد، آکادمی تحلیل دکتر طالعی فر با همکاری گروهی از پژوهشگران زبده و مجرب در عرصه مدیریت، خدمات زیر را ارائه می نماید:

اجرا و پیاده سازی رویکرد داده بنیاد (گراندد تئوری) مختص رساله های دکتری
