چگونه مقالات علمی خود را ویراستاری کنیم؟/ دستورالعمل پانزده گانه

ویراستاری مقالات علمی دستورالعمل 15 گانه
نظر به اهمیت ارایه یک مقاله با کیفیت علمی جهت افزایش شانس پذیرش در مجلات بر آن شدیم تا نکات کلیدی ویراستاری را قبل از ارسال مقاله به شما به شرح زیر ارایه دهیم:
 1.قبل از ارایه مقاله اتان به مجله، حتما بازخوانی نمایید. چند بار و چند بار، در انجام اینکار می توانید از تجارب افراد آگاه و مسلط به موضوع خودتان نیز استفاده کنید.
 2. در هنگام ویرایش با وسواس، باید مواردی مانند خطاهای دستوری، خطاهای علائم نگارشی، املای کلمات و مسائل مربوط به استناد مراجع را بررسی کنید.
 3.  برای ویرایش  هر متنی بایستی ذهنی باز داشت و خود را برای هر نوع تجدیدنظر، تغییر یا اصلاحی آماده کرد حتی تغییر آن چیزهایی که در بدو کار خوب بنظر می رسند.
4. یادتان باشد ویرایش کار تفننی نیست و واقعا نیازمند وقتی مجزا و اختصاصی است تا بتوان دقیق تر و با وسواس بیشتر متن را بازخوانی کرد.
5. چک کنید که حتما هر بخشی در جای مناسب برای تحقق هدف شما قرار داده‌شده‌ باشد.
 6. چک کنید که حتما بین بخش های مختلف مقاله اتان ارتباط منطقی و پیوستگی مشخص وجود داشته باشد.
 7.به یاد داشته باشید که نوشتن باید واضح و موجز باشد، بدون هیچ کلمه‌ی غیرضروری.
 8. در نگارش مقاله از به‌کاربردن کلمات عامیانه، کلیشه‌ای و کلمات بیش از حد کلی خودداری کنید.
9.عمده مجلات معتبر دارای قالب‌بندی مخصوص به خود هستند و مقالاتی را مورد پذیرش قرار می‌دهند که از این نظر کاملاً استاندارد باشند. پس در هنگام ویراستاری به این موضوع دقت وافر داشته باشید.
10. در هنگام ویراستاری توجه داشته باشید که هرگونه اقتباس یا اشاره به مفاهیم و اطلاعاتی که در گذشته به نام فرد دیگری ثبت شده‌ است، باید تنها با ذکر منبع در طول مقاله درج شود. رعایت این مسائل جزئی کمک می‌کند تا نرخ پذیرش مقاله علمی خود را بهبود بخشید.
11. توجه داشته باشید که پژوهشی که بدون نتیجه مناسب و مستدل رها شود، هیچ تاثیرگذاری در حوزه علمی نخواهد داشت لذا در هنگام ویراستاری مقاله اتان به این مهم توجه ویژه داشته باشید.
12. به بازخوردهایی که از سوی داوران، دوستان و همکاران به شما داده می شود کاملا توجه کنید، یادتان باشد  بازخوردهایی که دریافت می‌کنید، یک کلاس آموزشی بی‌بدیل برای شما خواهد بود.
13.یادتان باشد ویراستاری مقاله را هیچ کسی به طور طبیعی نمی داند. ویراستاری مقاله هم مانند دیگر علم ها برای فراگیری نیازمند وقت و حوصله می باشد. مطالعه ی زیاد و کتاب های مختلف میتواند به شما در این زمینه یاری کند.
14. در هنگام ویراستاری به حجم سطور یک پاراگراف توجه نمایید تا از مقدار مشخص (بین 8 تا 10 سطر) تجاوز نکند.
15.از یاد آوری و پاورقی های در مقاله اتان درست و بجا استفاده کنید.
در پایان ذکر این نکته مهم است که برخی از نویسندگان عنوان می دارند خود نویسنده مقاله کار ویراستاری را انجام ندهد به دلیل اینکه خودش متن ها نوشته است شاید نتواند برخی از اشتباهات راببیند زیرا مغزش همان مسیر قبلی را طی میکند پس بهتر است کار ویراستاری به وسیله ی یک ویراستار ماهر انجام شود/ البته درست و غلط بودن این نظر را تایید یا رد نمی کنیم.
بیشتر بخوانید
در صورت داشتن هرگونه سوال یا نیاز به مشاوره تخصصی با ما در تماس باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *