خدمات تحلیلی
تحلیل های کیفی
تحلیل های کیفی
نظریه داده بنیاد یا گراندد تئوری با طرح پرسش یا پرسشهای پژوهشی شروع و با جمعآوری دادهها از راه مصاحبه عمیق و مشاهده تأملی در طول زمان شکل گرفته و با تحلیل نظاممند و مداوم آن ادامه مییابد و در نهایت به تولید دانش ختم میشود و با ارائه نظریه به ثبات میرسد. در روش داده بنیاد، به جای استفاده از داده ها برای آزمون فرضیه، از داده ها برای ایجاد مفاهیم استفاده می شود. این روش، که یکی از انواع روشهای پژوهش کیفی است و در تحلیل دادهها با رهیافت تحلیل مقایسهای مداوم، در چارچوب سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری، و کدگذاری انتخابی به انجام میرسد. مدل مرسوم و متداول روش داده بنیاد مبتنی بر مدل اسـتراوس و کـوربین است که دارای روش سیستماتیک و سه مرحلۀ اصلی کدگذاري باز، کدگذاري محوري و کدگذاري انتخابی است:
گام اول یا کدگذاری باز مراحلی چون تحلیل و کدگذاری،کشف طبقه ها،توصیف طبقه ها با توجه به خصوصیات آنها،جدول کدگذاری باز را شامل می شود.
گام دوم کدگذاری محوری خود مشتمل بر شرایط علی (مجموعه اي از طبقه هـا و ویژگی هایشان است که مقوله اصلی را تحت تأثیر قرار می دهند)، راهبردها (بیـانگر رفتارهـا و تعاملات هدفداري هستند که تحت تـأثیر شـرایط مداخله گر و بستر حاکم حاصل می شوند)، بستر حاکم (به شرایط خاصی که بر راهبردها تأثیر می گذارند بستر گفته می شود)، شرایط مداخله گر (شرایطی هستند که راهبردها از آنها متأثر می شوند. این شرایط را مجموعـه اي از متغیرهـاي میانجی و واسط تشکیل می دهند)، پیامدها (برخی از طبقه ها بیانگر نتایج و پیامدهایی هستند که در اثر اتخاذ راهبردها به وجود مـی آینـد).
گام سوم: کدگذاری انتخابی (گزینشی): روند انتخاب مقوله اصلی به طور مـنظم و سیسـتماتیک آن بـا سایر مقوله ها، اعتبار بخشیدن به روابط و پرکردن جاهاي خالی با مقولاتی که نیاز به اصلاح و گسترش دارند.
نظر به اهمیت بکارگیری رویکرد تحلیلی داده بنیاد در بخش کیفی رساله های دکتری و پایان نامه های کارشناسی ارشد، آکادمی تحلیل دکتر طالعی فر با همکاری گروهی از پژوهشگران زبده و مجرب در عرصه مدیریت، خدمات زیر را ارائه می نماید:
-اجرا و پیاده سازی رویکرد داده بنیاد (گراندد تئوری) مختص رساله های دکتری
– اجرا و پیاده سازی رویکرد داده بنیاد (گراندد تئوری) مختص پایان نامه های ارشد
یکی از روش های تحلیل داده های کیفی یا تحلیل محتوای کیفی، روش تحلیل تم یا همان تحلیل مضامین است. تحلیل تِم روشی برای تعیین، تحلیل و بیان الگوهای (تِمها) موجود درون داده ها است. این روش در حداقل خود داده ها را سازماندهی و در قالب جزئیات توصیف میکند. اما می تواند از این فراتر رفته و جنبه های مختلف موضوع پژوهش را تفسیر کند. فرایند تحلیل تِم زمانی شروع میشود که تحلیلگر الگوهای معنی و موضوعاتی که جذابیت بالقوه دارند را مورد نظر قرار میدهد. این تحلیل شامل یک رفت و برگشت مستمر بین مجموعه دادهها و خلاصههای کدگذاری شده، و تحلیل دادههایی است که به وجود میآیند. تحلیل تِم فرایندی بازگشتی است که در آن حرکت به عقب و جلو در بین مراحل ذکر شده وجود دارد. به علاوه تحلیل تِم فرآیندی است که در طول زمان انجام میپذیرد. بطورکلی مراحل روش تم به شرح زیر است(به نقل از براون و همکاران،2014):
مرحله اول: آشنایی با داده ها، مرحله دوم: ایجاد کدهای اولیه، مرحله سوم: جستجوی تِم ها، مرحله چهارم: بازبینی تِم ها، مرحله پنجم: تعریف و نامگذاری تِم ها، مرحله ششم: تهیه گزارش.
نظر به اهمیت بکارگیری رویکرد تحلیل تم در بخش کیفی رساله های دکتری و پایان نامه های کارشناسی ارشد، آکادمی تحلیل دکتر طالعی فر با همکاری گروهی از پژوهشگران زبده و مجرب، خدمات زیر را ارائه می نماید:
-اجرا و پیاده سازی تحلیل تم (تحلیل مضمون) بر روی داده های کیفی مختص رساله های دکتری
– اجرا و پیاده سازی تحلیل تم (تحلیل مضمون) بر روی داده های کیفی مختص پایان نامه های ارشد
یکی از شیوه های کیفی پرکاربرد در اکثر تحقیقات دانشگاهی و غیر دانشگاهی، استفاده از مرور سیسماتیک یا نظام مند براساس مطالعات کتابخانهای در خصوص یک پدیده یا موضوع است. به واقع قضیه با بررسی و انجام مطالعات بهصورت پراکنده تنها میتوان به یک جنبه از یک تصویر بزرگتر رسید، درحالیکه ارزش یک بررسی سیستماتیک در ترکیب کردن قطعات گسسته و همافزایی نتایج در یک روش سازمانیافته است.
مررو سیستماتیک این امکان را فراهم میسازد که پژوهشگر یک نمای کلی از موضوع مورد بررسی کسب کند. در طول فرایند غربالگری مقالهها، تنها مقالههایی مورد استفاده قرار میگیرند که کاربردی بوده و محور اصلی آنها پیرامون پدیده مورد مطالعه باشد.
نظر به اهمیت بکارگیری مرور سیستماتیک (نظاممند) در بخش کیفی رساله های دکتری و پایان نامه های کارشناسی ارشد، آکادمی تحلیل دکتر طالعی فر با همکاری گروهی از پژوهشگران زبده و مجرب، خدمات زیر را ارائه می نماید:
-اجرا و پیاده سازی رویکرد مرور سیستماتیک (نظاممند) مختص رساله های دکتری
– اجرا و پیاده سازی رویکرد مرور سیستماتیک (نظاممند) مختص پایان نامه های ارشد
تحلیل محتوا یکی از مهمترین و پرکاربردترین روش های تحلیلی کیفی است که برای شناسایی الگوی فراوردههای ارتباطی استفاده می شود. برای انجام تجزیه و تحلیل محتوا، به طور سیستماتیک داده ها از مجموعه متون در دسترس اعم از کتاب، مقاله، مصاحبه و… جمع آوری و تحلیل و تفسیر می شود. با اینکه روش تحلیل محتوا با رویکردهای مختلف (قیاسی یا استقرایی) انجام می شود ولی در اکثر روش های آن باید کلمات، موضوعات و مفاهیم موجود در متن را طبقه بندی یا کدگذاری نمود و سپس تحلیل نمود. نظر به کاربرد فراوان رویکرد تحلیل محتوا در بخش کیفی رساله های دکتری و پایان نامه های کارشناسی ارشد، آکادمی تحلیل دکتر طالعی فر با همکاری گروهی از پژوهشگران زبده و مجرب، خدمات زیر را ارائه می نماید:
-اجرا و پیاده سازی تحلیل محتوا بر روی داده های کیفی مختص رساله های دکتری
– اجرا و پیاده سازی تحلیل محتوا بر روی داده های کیفی مختص پایان نامه های ارشد
پدیدارشناسی یا فنومنولوژی به عنوان یکی دیگر از روش های تحلیل کیفی به مطالعه پدیده ها از هر نوع و توصیف آن ها پرداخته و در وهله نخست با تحلیل تجربیات روزمره فرد سرو کار دارد. به واقع در روش پدیدارشناسی، پدیدهها به همان شکلی که افراد در موقعیتی خاص آن را درک میکنند و میبینند، شناسایی میشوند. از دیدگاه این مکتب جهان خارج ساخته و پرداخته آگاهی ما انسانهاست. نظر به اهمیت این روش و در عین حال مبهم بودن اجرا و پیاده سازی آن در بخش کیفی رساله های دکتری و پایان نامه های کارشناسی ارشد، آکادمی تحلیل دکتر طالعی فر با همکاری گروهی از پژوهشگران زبده و مجرب، خدمات زیر را ارائه می نماید:
-اجرا و پیاده سازی تحلیل پدیدار شناسی بر روی داده های کیفی مختص رساله های دکتری
-اجرا و پیاده سازی تحلیل پدیدار شناسی بر روی داده های کیفی مختص پایان نامه های ارشد